מדוע יש חורים בלהב הסכין?

פורום זה נוצר כדי לתת עזרה בבחירת סכין לכלל חברי הפורום.מי שמחפש כלי טוב ליום-יום, שירות צבאי וכולי, יוכל להעזר בביקורות המופיעות כאן.בנוסף,החברים יוכלו סתם לכתוב ביקורת על סכין טובה\גרועה שקנו ו"לספר לחבר'ה"...
יובל
אגדת הפורום

Re: מדוע יש חורים בלהב הסכין?

Post by יובל » 3:19 ,3 May 2011, Tue

Melkor wrote:האם למספר\ גודל החורים יש השפעה על שבירת הלחץ האוסמוטי?
כלל וכלל לא. מקור תחושת ה"הדבקה" או הוואקום של הסכין התקוע בגוף, הוא בהפרש-הלחצים בין הלחץ האוסמוטי בחלל הגוף לבין הלחץ האטמוספרי בסביבה.

ההגיון היחידי שאני מסוגל לראות בקיום של חורים / חריצים בלהב הוא שאם הם עוזרים לנקז מהר יותר את הדם החוצה מהגוף, הם לכל היותר משתמשים בדם כחומר סיכה בין הגוף והלהב ומחלישים בכך את ההתנגדות המכאנית בין הלהב לרקמה הפגועה. אמנם יש כאן הורדת לחץ אוסמוטי מחלל הגוף בעצם הוצאת הנוזלים החוצה ממנו, אבל עדיין ממשיך להתקיים הפרש-לחצים בין תוך חלל הגוף לסביבה האטמוספרית, וזה מקור תחושת ה"הדבקה" או הוואקום.

אם בנוסף גם הלחץ (או התת-לחץ) האוסמוטי נשאר בעינו, ואיתו גם אותה "הדבקת-וואקום" של הלהב לרקמה, אז הפרש ממשיך להתקיים בין הלחץ הפנימי בגוף ללחץ האטמוספרי מסביב, כל עוד הגוף ממשיך להיות אטום, והלהב הוא זה שאוטם אותו, כי הלהב התקוע משמש כ"פקק".

אז או שהחריצים נוצרו כדי לנקז דם או נוזלי-גוף אחרים, או שהם סתם לצרכי עיצוב.

או - אולי יש לכל זה הסבר יותר הגיוני ממה שאני מנסה להבין, ואני פשוט לא מכיר אותו.

לדוגמה, מנסיון שמתי לב, שגם השקעים בצידי להב הסנטוקו, לא משנים באופן דרסטי את הידבקות הגבינה או הבשר ללהב, והם הרי אמורים לעשות בדיוק את זה, כך שיש כאן אולי אלמנט של אנשים שמתלהבים מאיזה עניין עיצובי, אבל מקפידים לשכנע את עצמם שמדובר בעצם במשהו פונקציונלי.

גם לזה יש שם: קוראים לזה "אוטו-סוגסטיה" - או בעברית "שכנוע-עצמי"

Image

אולי אתם זוכרים שבסוף שנות השמונים כולם הדביקו מדבקות "טורבו" על כל דבר אפשרי - שייך או לא שייך
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"

רעי
בלייד ראנר

Post by רעי » 7:27 ,3 May 2011, Tue

לא אתערב בגופו של הדיון הדבילי למדי הזה (שכבר נאמרו בו מעט דברי הטעם שיש לומר על חורים ושקעים בסכינים).
אנסה בקצרה להאיר את עיניכם בעניין הלחץ האוסמוטי, וחוסר הקשר המוחלט שלו לנושא:
אוסמוזה היא תהליך של מעבר חומר דרך ממברנה, כאשר הכח המניע הוא הפרשי פוטנציאלים- לרוב פוטנציאל כימי (הפרש ריכוזים). אם ניקח מכל ונפריד את שני חצאיו בעזרת ממברנה (קרום חדיר למחצה בעברית), ואז נמלא צד אחד במי ברז וצד שני במי -ים באותו המפלס, מי הברז יעברו דרך הקרום לצד של מי הים ויעלו את מפלס המים בצד המלוח עד להשוואת הפוטנציאל. מהי השוואת הפוטנציאל? מצב בו הפרש מפלסי המים (=אנרגיה פוטנציאלית) שווה בגודלו והפוך בכיוונו להפרש ריכוזי המלח במים (=אנרגיה כימית). הפרש המפלסים הניתן למדידה כלחץ הוא הלחץ האוסמוטי. בעולם הצומח הלחץ האוסמוטי הוא המאפשר לעלים ולפירות לשמור על צורתם על אף חסרון השלד, ומכונה "לחץ טורגור". מתקני התפלת מים מפעילים את העקרון הזה הפוך, בונים לחץ הגבוה מהלחץ האוסמוטי ואוספים מחוץ לממברנה את המים נטולי המלחים.
עד כמה שבינתי משגת אין שום קשר בין לחץ אוסמוטי למתואר למעלה.
אם נבצע חיפוש בגוגל על הביטוי "osmotic sub pressure" בתוך גרשיים נקבל 0 (!) התאמות.

ואסיים בהערה אישית-
יובל,
אני מעריך את הזמן שאתה משקיע בכתיבת הודעות, עם תמונות וכו', ואת הדם שאתה מזרים בעורקי האתר, ולא בציניות. אעריך אותך יותר אם תטרח לבדוק רגע לפני שאתה לוחץ על "שלח" את נכונותם (ולו הסטטיסטית) של הדברים שכתבת.

יובל
אגדת הפורום

Post by יובל » 5:36 ,4 May 2011, Wed

רעי,

כמי שנרתע לדבריו מלהתערב בדיון דבילי, נראה שאתה מוכן להשקיע מאמצים רבים לא-פחות משאר המשתתפים בו, ולו רק כדי לנסות ולהפריך סלקטיבית את מה שנכתב בו, או כדבריך "להאיר את עיניכם בעניין הלחץ האוסמוטי, וחוסר הקשר המוחלט שלו לנושא".

טרחת לצטט מתוך הערך "לחץ אוסמוטי" כפשוטו מתוך ויקיפדיה, כדי להראות לנו שלא מדובר כלל בהפרש לחצים מכאני בין שני צדדים של מחיצה, אלא בהפרשים של "פוטנציאל כימי" כדבריך - כאילו פוטנציאל כימי איננו הפרש לחצים מכאני בין שני צדדים של מערכת, ואם נשוב לרגע לויקיפדיה עליה הסתמכת, נוכל לראות שבה נכתב, שפוטנציאל כימי הוא "כמות האנרגיה שיש להשקיע על מנת להוסיף חלקיק למערכת קיימת", כלומר בכל זאת עסקינן במשוואה תרמודינמית שעוסקת בהשוואת לחצים, או בהפרשי צפיפויות של חלקיקים (בגאז או נוזל) בין שני צדדים של מחיצה, כנתון של טמפרטורה.

יתר על כן:
כשאתה כותב שרצף המילים "תת-לחץ אוסמוטי" מניב בגוגל אפס תוצאות - אין פירושו של דבר שאין משמעות לרצף המילים הזה - כפי שאתה מנסה להציג כאן.

אם ניקח למשל רצף מילים שדווקא אתה מציין, דהיינו, הרצף "הפרש מפלסי המים (=אנרגיה פוטנציאלית) שווה בגודלו והפוך בכיוונו להפרש ריכוזי המלח במים (=אנרגיה כימית)" נראה שגם הוא מניב בגוגל אפס תוצאות.

אין זה אומר דבר וחצי דבר על משמעות הרצף - גם אם מנסים להציג אותו ביחס לתוצאות שורת החיפוש בגוגל. דווקא ממך הייתי מצפה לטיעון קצת פחות מניפולטיבי.

תאמין לי, לא זו הדרך לנסות ולהציג דיסקרטיזציה של מישהו או טענותיו בכל מחיר. הקורא הממוצע הרבה יותר נבון מכך, ובכלל, ישנן דרכים אחרות לכך, והן הרבה יותר אלגנטיות.

ואני תוהה מדוע למי שנרתע מלהתערב בדיון דבילי, חשוב כל כך להשקיע מאמץ בהפרכה של טענת אחד הצדדים, מאשר להתייחס לגופו של נושא או דיון, באופן אובייקטיבי.

האם אתה מנסה בדרך-כלל להפריך טענה בדיון, או שאתה מנסה להפריך טענות של משתתף מסוים (moi) - יהיו אשר יהיו טענותיו ?

אם מדובר במקרה השני, אקבל זאת כמחמאה - ואני בתמימותי חשבתי שעדיין יש הבדל בין "פיינשמקר" לסתם שמוק.

מבחינתי זה סימן שיש לטענותי אימפקט על הסביבה, ואינן בבחינת "קול קורא במדבר"

ובכל זאת, למרות שאתה מנסה להפריך גם את הרלוונטיות של הדיון בכך שאתה מנסה להציג בו את השימוש במונח "אוסמוטי" כעניין "כימי" ולא כעניין מכאני של הפרש לחצים, אוסמוזה בכל זאת פועלת מכוח הפרש אטמוספרי של לחצים בין שני צדדים של מחיצה, (אכן, בביולוגיה של התא היא ממברנה חדירה למחצה, כי היא חלק מהמטבוליזם של התא ומשמשת בו למעבר סלקטיבי חומרים מומסים) ובכל זאת, לחץ אוסמוטי הוא הלחץ הכלוא בגוף אטום ביחס ללחץ האטמוספרי סביבו, או ביחס ללחץ הסביבתי הכלוא בגוף גדול יותר, בו נמצא הגוף בו אנו דנים.

הרלוונטיות שלו לדיון, בנושא שאולי מרתיע אותך אישית לעסוק בו - אולי כי הוא עוסק בחדירה של להב לגוף חי או לבשר מת - אין זה משנה כרגע היות וממילא הדיון בו הוא דבילי כדבריך - בכל זאת קיימת, כי הסכין במקרה דנן משמשת כ"פקק" בין צדדי המחיצה במערכת שאנו מתארים באותו דיון דבילי, ובין צדדי המחיצה קיים הפרש לחצים, שהסרת אותו "פקק" יכולה להשוות, ומכאן הקושי המכאני (במידה והוא קיים כפי שנשאלה השאלה) בשליפת אותו להב החוצה.

כפי שגם עניתי, היות ומדובר בהפרש לחצים בין שני צדדים של מחיצה אותה "אוטם" הלהב, קיום של חריצים באותו להב לא משפיע בהרבה אם בכלל על הקושי בהוצאת הלהב, אלא אם הוא מנקז נוזלים מצד אחד של המחיצה אל צידה השני.

הדיון אחרי הכל, היה על האפקט המעשי של חורים או חריצים בלהב וזה לא דיון דבילי כלל ועיקר - ישפטו הקוראים.

ואסיים (כמוך) בנימה אישית:

כשאני נתקל בדיון דבילי, אני לא מטריח את עצמי מלכתחילה מלהשתתף בו, גם אם "בוער לי באצבעות" למצוא בו הזדמנות נוספת להפריך את הטענות של משתתף מסויים שאני כביכול "מחכה לו בסיבוב" - יהיו אשר יהיו טענותיו. - אני נמנע מכך, כי אני לא מרגיש שאני בתחרות עם מישהו על שום דבר (דמיוני או קונקרטי) בפורום הזה, וממילא זה נראה לי ילדותי ולא לעניין.
Life is what happens while you are busy making other plans." -- John Lennon"

רעי
בלייד ראנר

Post by רעי » 7:18 ,4 May 2011, Wed

יובל-
אני עומד על טענתי שללחץ האוסמוטי אין קשר לדיון, ולא כל לחץ הוא אוסמוטי.
אינני נרתע מלהתערב בדיון שלטעמי הוא דבילי- הנושא המקורי אינו דבילי, הכיוון שהדיון הזה תפס עם כל העיסוק בניקוז דם והיתקעות להבים בבשר החי וההוא שהיה לו מורה לקרב מגע מה"כומתות הירוקות"... אני מקווה שהבנת על מה אני מדבר. ציינתי גם שאת הטיעונים הענייניים היחידים שיש לי להציג בדיון כזה הציגו כבר לפני (ואתה בין מציגי הטיעונים הענייניים)ולכן אין לי מה לחזור על הדברים.
אני אומר שנית- אינני מחפש אותך, להיפך- אני מעריך מאוד את הזמן והמאמץ שאתה משקיע בהוספת תוכן לפורומים, במעורבות ובאיכפתיות.אני חושב שיש מקום לשיפור מסוים ברמת המהימנות של חלק מהודעותיך. עושה רושם שאצבעותיך זריזות על המקלדת, ואתה בעל כושר איסוף מידע ניכר. להודעותיהם של אחרים, שאמינותם מופרכת מלכתחילה, אינני מוצא כל טעם להגיב. להודעותיך המסוימות שלוקות בבעיית מהימנות אני מגיב כי אני מעריך שהקורא הנבון מייחס להן רמת מהימנות גבוהה. כבר פניתי אליך בעבר בהודעה פרטית בנוגע להודעה שלך שהכילה מידע לא מדויק.
את מה שכתבתי בהודעתי הקודמת כתבתי לגופה של הערה, ולא לגופו של אדם. השתדלתי לעשות זאת באופן בונה- להסביר מהו לחץ אוסמוטי כדי שמי שלא יודע ילמד. אני מתרשם מתוכן הודעת התשובה שלך שלא הבנת מהו לחץ אוסמוטי, ואני חש אכזבה מסוימת- כנראה שלא הסברתי זאת היטב.

Guest

Post by Guest » 16:04 ,6 May 2011, Fri

לדעתי אם זה לא חריץ ניקוז ארוך, זה מיועד לנוי/הפחתת משקל
תכל'ס נראה לי שמחליש את הלהב, הנפחים שבינינו יוכלו לענות ספציפית
ביחס לשיטות שחרור הלחץ ומניעת הוואקום נראה שהרחבתם בנושא רבות, נראה שהמידע המדוייק לרובנו שעסוקים בשימוש כשר בסכינים, אין רצון לבדוק את השימוש בסכינים למטרות דקירה.
תודה לכל הכותבים, אנא נסו שלא להשתלח חבר ברעהו, זה גורר את הדיון למקומות מיותרים.
חג עצמאות שמח!!! :D
Image

nir92009
אביר האפל

Post by nir92009 » 7:28 ,8 July 2011, Fri

לדעתי האישית...

א.בשביל לתת קצת אוורריות בזמן החיתוך!
ב.בשיל היופי עצמו =)
''אפילו אם אתה יודע אלף דברים, אל תתבייש לשאול את זה שיודע דבר אחד''

Post Reply