שלום לכולם
-
דרור סטולרסקי
- נושא - כלים
Re: שלום לכולם
למישהו יש מכשיר ייעודי לבדיקה כזו
איך קוראים לזה ?
כמה עולה מכשיר כזה
למכירה מרופא במצב טוב ?
איך קוראים לזה ?
כמה עולה מכשיר כזה
למכירה מרופא במצב טוב ?
לי יש מכשיר לבדיקת קשיות, עדיין לא יצא לי לעבוד איתו כי קבלתי אותו במצב לא תקין ועדיין לא היה לי זמן לקחת לתיקון.
זה המכשיר, זה לא צעצוע זול.
http://global.ebay.com/Proceq-EquoTip-L ... 68629/item
זה המכשיר, זה לא צעצוע זול.
http://global.ebay.com/Proceq-EquoTip-L ... 68629/item
תוכל להגיע למפעלים בתחום או מעבדות חומרים באוניברסיטאות ולבקש טובה קטנה - בתנאי שזה לא קורה כל שבוע - יש סיכוי שייענו בחיוב. אם אתה ממש ממש רוצה ולמרות שאני כבר לא עובד שם - אוכל אולי לארגן לך בדיקה במפעל בצפון. צור איתי קשר בפרטי
If you can't see the bright side of life, polish the dull side
אם עדיין היה מיגנוט, היית מאוד רחוק מנקודת החיסום, לאיזה צבע / טמפ' כיוונת?
איך עשית את השיחרור מאמצים? טמפ' / זמן? (הרפיה זה משהו אחר)
מכאן השריטות נראות עמוקות מידי, אם לחצת חזק עם השופין אולי הבדיקה שלך דורסנית מידי.
אני לגמרי עם עטלף,
בדיקת שופין עושים לפני שיחרור המאמצים (לא הרפייה), אם הצבע של הפלדה כחלחל, זה מצביע על הרפייה וזה ממש לא מה שאנחנו רוצים כאן.
אם אין מכשיר קשיות, תנסה ל"גלף" פלדות שלא עברו חיסום ותראה עד כמה בקלות זה קורה, תעשה בזהירות לא לפגוע בסכין שלך במידה והחיסום ממש גרוע.
אני הייתי הולך על חיסום נוסף מוקפד יותר, זה תהליך פשוט יחסית.
בנוסף, תודות על התמונות של השלייף, ירד לי האסימון, מעניין אם אפשר להשיג לו סרטים של 600 ומעלה.
לגבי הליטוש, אני נוהג לעשות 400 לפני החיסום, אחרי החיסום הטקסטורה של הפלדה משתנה לחלוטין, ואם כל מה שנשאר לי זה רק ליטוש (לא תיקוני צורה או פגמים מהחיסום) הליטוש אינו עבודה קשה מידי למרות שזו תמיד עבודה...
איך עשית את השיחרור מאמצים? טמפ' / זמן? (הרפיה זה משהו אחר)
מכאן השריטות נראות עמוקות מידי, אם לחצת חזק עם השופין אולי הבדיקה שלך דורסנית מידי.
אני לגמרי עם עטלף,
בדיקת שופין עושים לפני שיחרור המאמצים (לא הרפייה), אם הצבע של הפלדה כחלחל, זה מצביע על הרפייה וזה ממש לא מה שאנחנו רוצים כאן.
אם אין מכשיר קשיות, תנסה ל"גלף" פלדות שלא עברו חיסום ותראה עד כמה בקלות זה קורה, תעשה בזהירות לא לפגוע בסכין שלך במידה והחיסום ממש גרוע.
אני הייתי הולך על חיסום נוסף מוקפד יותר, זה תהליך פשוט יחסית.
בנוסף, תודות על התמונות של השלייף, ירד לי האסימון, מעניין אם אפשר להשיג לו סרטים של 600 ומעלה.
לגבי הליטוש, אני נוהג לעשות 400 לפני החיסום, אחרי החיסום הטקסטורה של הפלדה משתנה לחלוטין, ואם כל מה שנשאר לי זה רק ליטוש (לא תיקוני צורה או פגמים מהחיסום) הליטוש אינו עבודה קשה מידי למרות שזו תמיד עבודה...
"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."
אילן,
הכנסת קצת בלגן למערכת המושגים כפי שאני מכיר אותה.
אני רגיל שאחרי חיסום עושים הרפייה (להבדיל מנורמליזציה).
אם הבנתי אותך נכון אתה קורה "שחרור מאמצים" לתהליך בו הקושיות קטנה כבר בהרבה ו-"שחרור מאמצים" לתהליך בו עדיין הקושיות כמעט ולא משתנה אבל המאמצים הפנימיים משתחררים?
אבל אי-אפשר לשחרר מאמצים בלי שהקושיות תרד, בד"כ אם זה תהליך נכון אז מדובר ב2-3HRC שיורדים. אז מה איכפת לך לקרוא לדברים "הרפייה נכונה" ו-"הרפייה מוגזמת" למשל...
או שאני לא הבנתי אותך נכון?
הכנסת קצת בלגן למערכת המושגים כפי שאני מכיר אותה.
אני רגיל שאחרי חיסום עושים הרפייה (להבדיל מנורמליזציה).
אם הבנתי אותך נכון אתה קורה "שחרור מאמצים" לתהליך בו הקושיות קטנה כבר בהרבה ו-"שחרור מאמצים" לתהליך בו עדיין הקושיות כמעט ולא משתנה אבל המאמצים הפנימיים משתחררים?
אבל אי-אפשר לשחרר מאמצים בלי שהקושיות תרד, בד"כ אם זה תהליך נכון אז מדובר ב2-3HRC שיורדים. אז מה איכפת לך לקרוא לדברים "הרפייה נכונה" ו-"הרפייה מוגזמת" למשל...
או שאני לא הבנתי אותך נכון?
-
דרור סטולרסקי
- נושא - כלים
היי
אניאגיד לכם בדיוק מה עשיתי
הכל לפי ההוראות בךינקים שהשארתי בדף 2
כתוב שם לחמם חימום מקדים ל650 מ. צ ולהמשיך עד שכל החלק בצבע הזה לפי טבלת הצבעים בלינק השני ששמתי זה dull red
עשיתי את זה
אניאגיד לכם בדיוק מה עשיתי
הכל לפי ההוראות בךינקים שהשארתי בדף 2
כתוב שם לחמם חימום מקדים ל650 מ. צ ולהמשיך עד שכל החלק בצבע הזה לפי טבלת הצבעים בלינק השני ששמתי זה dull red
עשיתי את זה
-
דרור סטולרסקי
- נושא - כלים
אחר כך המשכתי
כתוב לחמם. ל 816 מ צ שזה לפי טבלת הצבעים אם אני זוכר נכון bright red אחד לפני כתום
עשיתי את זה
הכל היה בערב ככה שראיתי את הצבעים טוב ויש לי ברנר ענק וחזק
כתוב ששצריך להחזיק את הצבע הזה. 30 דקות לאינץ
לפי חישוב שלי זה ארבע דקות ל3 ממ
וזה מה שעשיתי
אחרכך טבתי בשמן שקצת חיממתי
טבלתי
סליחה קודם בדקתי עם המגנט וראיתי שלא איבד לגמרי מגנטיות
אבל כבר לא היתה לי ברירה כי השמן כבר התחיל להישפ לי אז כבר טבלתי
להישפך לי
לא משנה המונחים
אחר כך הרפיה היה רשום שם הרפיה כפולה
שעתיים לאינץ חום 250 זה יוצא 15 דקות ל3 ממ
ואז לתת לו להתקרר לבד לטמפ החדר ושוב 15 ד 250 מע צ ושוב לקרר לטמפ החדר
זה מה היה כתוב או לפחות מה אני הבנתי
מה אתם אומרים?
כתוב לחמם. ל 816 מ צ שזה לפי טבלת הצבעים אם אני זוכר נכון bright red אחד לפני כתום
עשיתי את זה
הכל היה בערב ככה שראיתי את הצבעים טוב ויש לי ברנר ענק וחזק
כתוב ששצריך להחזיק את הצבע הזה. 30 דקות לאינץ
לפי חישוב שלי זה ארבע דקות ל3 ממ
וזה מה שעשיתי
טבלתי
להישפך לי
לא משנה המונחים
אחר כך הרפיה היה רשום שם הרפיה כפולה
שעתיים לאינץ חום 250 זה יוצא 15 דקות ל3 ממ
ואז לתת לו להתקרר לבד לטמפ החדר ושוב 15 ד 250 מע צ ושוב לקרר לטמפ החדר
זה מה היה כתוב או לפחות מה אני הבנתי
מה אתם אומרים?
שתפסיק לכתוב הודעות בשלוש וחצי בבוקרדרור סטולרסקי wrote:
טבלתי
להישפך לי
לא משנה המונחים
מה אתם אומרים?
If you can't see the bright side of life, polish the dull side
-
דרור סטולרסקי
- נושא - כלים
חחחחחחח
אני מקבל כבר נדודי שינה מהסכין הזאת
))))
אני מקבל כבר נדודי שינה מהסכין הזאת
עטלף להלן המונחים כפי שאני מכיר ומשתמש, זה מה שלמדתי, ואשמח להתעדכן, כי אנחנו מדברים על אותם דברים אולי בנוסח שונה.
שחרור מאמצים - הוא התהליך המתבצע מיד לאחר החיסום, בו בצורה מבוקרת מביאים את הפלדה למצב פחות שביר או פריך, לא בהכרח על חשבון קשיות, אבל לעיתים כן, ראה בגרף היצרן, בטמפ' של בין 200 ל-300 שומרים על קשיות מירבית.
פלדה רפויה- למיטב ידיעתי היא המצב ה"רך" של הפלדה, זה המצב בו אנחנו צריכים ורוצים לעבד את הפלדה.
חיסום - התהליך להקשית הפלדה, ביחד עם תכנות של פריכות ושבירות. למשל טבילה בשמן
הרפיה פעולת הרפיה בשלב הזה תבטל את התהליך, הפעולה הקלאסית כדי להרפות פלדה למשל כדי לקדוח חור בפלדה מחוסמת, חימום לגווני כחול, או בדיקת המגנט + כ-50 מעלות.
נורמליזציה - המצב בו הפלדה מאבדת את המגנטיות לא קשור ישירות להרפיה. אבל יש לו תפקיד בליצור גרעיניות אחידה, אני לא יודע לנצל את העניין הזה.
הלהב שלנו צריך להיות מחוסם ואחרי שחרור מאמצים, אבל לא רפוי - ואני לא מתכוון לאנטומיה או פיזיולוגיה.
דרור בלבלת אותי לגמרי עם הטמפ' לאינטש, מצורף דף הנחיות מהפלדה O1 שקניתי בת"א, אני נוהג לפיו וגם לפי הצבעים

שחרור מאמצים - הוא התהליך המתבצע מיד לאחר החיסום, בו בצורה מבוקרת מביאים את הפלדה למצב פחות שביר או פריך, לא בהכרח על חשבון קשיות, אבל לעיתים כן, ראה בגרף היצרן, בטמפ' של בין 200 ל-300 שומרים על קשיות מירבית.
פלדה רפויה- למיטב ידיעתי היא המצב ה"רך" של הפלדה, זה המצב בו אנחנו צריכים ורוצים לעבד את הפלדה.
חיסום - התהליך להקשית הפלדה, ביחד עם תכנות של פריכות ושבירות. למשל טבילה בשמן
הרפיה פעולת הרפיה בשלב הזה תבטל את התהליך, הפעולה הקלאסית כדי להרפות פלדה למשל כדי לקדוח חור בפלדה מחוסמת, חימום לגווני כחול, או בדיקת המגנט + כ-50 מעלות.
נורמליזציה - המצב בו הפלדה מאבדת את המגנטיות לא קשור ישירות להרפיה. אבל יש לו תפקיד בליצור גרעיניות אחידה, אני לא יודע לנצל את העניין הזה.
הלהב שלנו צריך להיות מחוסם ואחרי שחרור מאמצים, אבל לא רפוי - ואני לא מתכוון לאנטומיה או פיזיולוגיה.
דרור בלבלת אותי לגמרי עם הטמפ' לאינטש, מצורף דף הנחיות מהפלדה O1 שקניתי בת"א, אני נוהג לפיו וגם לפי הצבעים

"החיים הם כמו אבן משחזת. אתה לבדך קובע אם הם ישפשפו אותך או ילטשו אותך."