עובי 2 מילימטר
גובה גריינד 7 מילימטר

חיתוך הידית

הצורה הכללית

גריינד ופוליש

צריך עוד לקדוח חורים לחסם להתקין ידית לתפור נדן להשחיז וסיימתי

ווקס קרנאובה רק סותם את נקבוביות העץ על פני השטח בלי לחדור עמוק פנימה לתוך העץ. טיפול בווקס קרנאובה אינו מחזיק הרבה מאוד זמן בשימוש שותף בסכין ודורש חידוש כל כמה חודשים. לכן לדעתי על עצים "שתיינים" טיפול זה אינו מספיק. בנוגע לוונגה באופן ספציפי שהוא עץ דחוס יחסית יש מצב שזה כן מספיק.אני משתמש בשעוות קרנובה על גלגל פוליש
אם הטיפול נעשה רק בשעוות דבורים (לא מעורבבת עם חומרים אחרים), אז תחשוב מה יקרה לידית של הסכין הזאת אם היא תשהה זמן מה בשמש ישראלית. נכון, הידית תזיע כמו חזיר. לא מאמין - תנסה!לא כל כך הבנתי למה העובדה ששעוות דבורים היא רכה ונמסה בטמפרטורה נמוכה יחסית זה בעיה
שמן טיק, שמן פשתן (מעורבב עם שעוות דבורים), שמן דני, ציאנוקרילט(סופרגלו).בגימור התכוונתי לטיפול עם איזשהו שמן/ווקס
אני אנסח מחדש את השאלה
דונג דבורים יעבוד טוב לאיטום העץ ממים ושמירה על העץ?
או שיש דברים יותר מוצלחים
אני מסכים, שילוב של שמן מתאים ושעוות קרנובה אמור לעבוד טוב, אני צריך לקנות קצת שמן בעצמי כמו שאמרתי.ataleph wrote:ווקס קרנאובה רק סותם את נקבוביות העץ על פני השטח בלי לחדור עמוק פנימה לתוך העץ. טיפול בווקס קרנאובה אינו מחזיק הרבה מאוד זמן בשימוש שותף בסכין ודורש חידוש כל כמה חודשים. לכן לדעתי על עצים "שתיינים" טיפול זה אינו מספיק. בנוגע לוונגה באופן ספציפי שהוא עץ דחוס יחסית יש מצב שזה כן מספיק.אני משתמש בשעוות קרנובה על גלגל פוליששמן טיק, שמן פשתן (מעורבב עם שעוות דבורים), שמן דני, ציאנוקרילט(סופרגלו).בגימור התכוונתי לטיפול עם איזשהו שמן/ווקס
אני אנסח מחדש את השאלה
דונג דבורים יעבוד טוב לאיטום העץ ממים ושמירה על העץ?
או שיש דברים יותר מוצלחים
אני אישית ניסיתי ציאנוקרילט על ידית וונגה של איזו סכין קנוייה. עובד פיקס! אפילו אין יותר מידיי "תחושת פלסטיק" באחיזה! אבל מיישמים בסבלנות שכבה-שכבה, לא סתם טובלים...
אני רוצה לשמוע גם מפסל הבנתי שיש לו שיטה מיוחדתעטלף, למרות שיונתם כניראה מכיר, אולי תסכים לכתוב כמה מילים על הטיפול אחרי ההדבקה?
אפשר, אבל תוצאה שונה לגמרה.yontam wrote:אפשר להחליף שעוות קרנאבוה בשעוות דבורים?
סליחה על העברית הצולעת. הכוונה שלי היתה שאת כל הטיפולים הכוללים הספגת הידית בשמן כזה או אחר, מריחת שעוות למיניהן וכו עושים אחרי ההדבקה ולא לפני על מנת להבטיח את טיבה.עטלף, למרות שיונתם כניראה מכיר, אולי תסכים לכתוב כמה מילים על הטיפול אחרי ההדבקה?

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests