אספנים ותיקים עם אוסף מוגדר, העוסקים בתחום האיסוף שנים, ומתעניינים באיסוף של פריטים איכותיים, ושיחות עומק על נשק קר.
-
sh_gold
- חדש בפורום
-
שלום חברים!
לא כל כך ידעתי למי לפנות, ואתם בין הראשונים בגוגל.

אז חשבתי שאולי מישהו מכם יכול לעזור לי
אני מעוניין לקנות סכין שף מקצועית מאי ביי, ואני לא בטוח האם זה חוקי?
תודה רבה!
-
drorhermesh
- נושא - כלים
-
by drorhermesh » 11:44 ,5 March 2009, Thu
ביקרתי השבוע במכס לאסוף סכיני הטלה מאיבי. מכיוון שהגעתי עם הטופס מהדואר שלחו אותי לאשנב 5. שם ראו שיש לי גם קבלה מפיפל ושלחו לחדר 10. בחדר 10 יוסי ראה שיש לי את שני הניירות האמורים אך לא כרטיס של האגודה, ולכן הלכתי לחדר 15 לחתום על הצהרה שאני מכיר את חוקי הסכינים בישראל (ניתן למצוא את הנוסח באתר). חזרתי עם הצהרה בצירוף צילום של תעודת הזהות. מאחר וכל הרכישה, כולל משלוח, עלתה פחות מ-50$, לא נדרשתי לשלם מכס. נשלחתי לאשנב 30 וקיבלתי את החבילה המיוכלת.
בקיצור זה טרטור של שעה עם הרבה תורים, אבל אם מגיעים עם קבלה הם אפילו לא פותחים את הקופסה. כלומר אורך הלהב, מידת החדות ושאר ירקות אינם חשובים. מומלץ גם להתלבש כמו אספן סכינים חנון ולא כמו חבר כנופיה.
בתקווה אני אתפוס איזו שעת שמש בסופ"ש ואוכל לדווח גם על הסכינים עצמן.
-
דובון
- אביר האפל
-
גולד
אתה יכול להיות רגוע יחסית.באופן כללי מותר לייבא סכין ביבוא אישי,ובמיוחד סכין שף שהוא על פניו כלי עבודה.עשיתי זאת לא מעט פעמים בלי שום בעיה.השאלה היחידה שיש בה מימד של אי וודאות היא אם זה יגיע לסניף הדואר הקרוב למקום מגוריך או לבית המיון המרכזי ביד אליהו.עוד נתון של אי וודאות זה כמה מכס ומע"ם תשלם(אם בכלל)אבל גם כאן ניתן לאמוד את המכסימום שיידרש ממך-קרוב ל 30% מעלות העסקה.תקפיד גם (אם ב-איביי)לקנות ממוכר אמין.אפשר לקנות גם אצל דילרים רגילים ששולחים ארצה.אם יש לך עוד שאלות-שאל!היידע המצטבר כאן בין חברים לא יסולא בפז.
גם אם תנצח במירוץ העכברים תישאר עכבר
-
Guest
לגבי סכינים אין תשלום מס. במידה והפריט מגיע לבית המכס יש תשלום מע"מ בסך 15.5% ותשלום אגרות בסך 140 ש"ח. אם זה מגיע לבית הדואר, אזי יש תשלום מע"מ בלבד.
מייק
-
ברווז
- מנהל אתר
-
אבקש להמשיך את הדיון בשירשור הדביק "הזמנות מחו"ל, מכס, ומה שבינהם" בפורום הכניסה.
תודה.
סכין שמקבלים במתנה לא בודקים לה בשיניים...
סכין מהגדרתה היא כלי לפני שהיא כלי נשק.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests