לא עושים בעיות לRESCOM כי הוא לא נראה כלי מסוכן,אני טכנאי ולא קשור לבטחון ופשוט הסתובבתי איתה בשנים ששומרים יותר הקפידו לבדוק מהיום ועדיין היא לא הפריעה לאיש,מדובר בסה"כ על להב באורך 4 ס"מ.כמי שהולך שנים עם סכינים גדולות נראה לי שאם אתה אדם מהישוב ולא נראה מחשיד במיוחד אז אין לך מה לחשוש.
סה"כ אנחנו מדברים על מכשיר לחילוץ ואפילו הנינג'ות של הפורום יתקשו להזיק איתו.
http://www.boker.de/us/pocket-knife/bok ... BO583.html
Search found 94 matches
- 8:11 ,13 June 2012, Wed
- Forum: פורום כניסה
- Topic: Boker Rescom - חוקי?
- Replies: 7
- Views: 2822
- 13:37 ,9 June 2012, Sat
- Topic: Boker Rescom - חוקי?
- Views: 2822
Re: Boker Rescom - חוקי?
חגי,יש לי rescom ,הייתה על מחזיק המפתחות כמה שנים וטסה מס' פעמים עלי ללא בעיה,ועברה שומרים אינספור - מאחר ומטרתה חילוץ וקשה מאד להזיק איתה וזה ניכר לכל רואה.
יש לי אחת כזו חדשה בקופסא,אם אתה מעוניין,תשאיר מס' נייד בהודעה או במסר פרטי ונתאם.גדי
יש לי אחת כזו חדשה בקופסא,אם אתה מעוניין,תשאיר מס' נייד בהודעה או במסר פרטי ונתאם.גדי
- 10:49 ,20 April 2012, Fri
- Topic: סכיני חברת ISAK
- Replies: 11
- Views: 6603
Re: סכיני חברת ISAK
חבר הראה לי את הISAK RED ובדקתי אותה,אותו יום היינו בשטח יערות האורנים באזור ירושלים:
א. הוא עובד עם הימ"מ,ואמר שלידיעתו הם עשו קנייה מרוכזת של סכינים מחברה זו (לא שאלתי איזה דגם).
ב. הסכין רחבה וחזקה , מסיבית ויציבה,יושבת טוב ביד ,יש לה חוד והשחזה טובה .
ג. היא כ ב ד ה - שוקלת כפול מסכינים דומות של החברות המובילות בעולם.היא מעט קצרה בשביל משקלה.
ד. לטעמי פלדת 440C היא סבירה אך נחותה מול חלופות -זו פלדה מעט רכה .לציין שזה טוב בשביל שהלהב יספוג מהלומות בלי להשבר,וקל להשחיזו.
ה. הסכין הזו מיועדת למשימות קשות - היא לא נוחה בכלל לשימוש רגיל בעיקר עקב עובי הלהב ומשקלה הכללי, היא טובה בשביל מצבי חירום שדורשים פתרונות קשוחים.
ו. אם אתה לא לוחם ימ"מ 365 יום בשנה אלא רק 30 - באותו מחיר תקנו ספיידרקו NATIVE ,הרבה,הרבה יותר טובה.
ניתן לראות את מהדורות הנייטיב שבהם מצטיידים הלוחמים האמריקאיים בעירק ואפגניסטן (אמנם לא ימ"מ...).
http://www.spyderco.com/catalog/details.php?product=182
א. הוא עובד עם הימ"מ,ואמר שלידיעתו הם עשו קנייה מרוכזת של סכינים מחברה זו (לא שאלתי איזה דגם).
ב. הסכין רחבה וחזקה , מסיבית ויציבה,יושבת טוב ביד ,יש לה חוד והשחזה טובה .
ג. היא כ ב ד ה - שוקלת כפול מסכינים דומות של החברות המובילות בעולם.היא מעט קצרה בשביל משקלה.
ד. לטעמי פלדת 440C היא סבירה אך נחותה מול חלופות -זו פלדה מעט רכה .לציין שזה טוב בשביל שהלהב יספוג מהלומות בלי להשבר,וקל להשחיזו.
ה. הסכין הזו מיועדת למשימות קשות - היא לא נוחה בכלל לשימוש רגיל בעיקר עקב עובי הלהב ומשקלה הכללי, היא טובה בשביל מצבי חירום שדורשים פתרונות קשוחים.
ו. אם אתה לא לוחם ימ"מ 365 יום בשנה אלא רק 30 - באותו מחיר תקנו ספיידרקו NATIVE ,הרבה,הרבה יותר טובה.
ניתן לראות את מהדורות הנייטיב שבהם מצטיידים הלוחמים האמריקאיים בעירק ואפגניסטן (אמנם לא ימ"מ...).
http://www.spyderco.com/catalog/details.php?product=182
- 19:59 ,22 March 2012, Thu
- Forum: ביקורות,מבחנים והמלצות לסכינים
- Topic: סכין שטח/השרדות
- Replies: 22
- Views: 6330
Re: סכין שטח/השרדות
אכן הגעתי למסקנות דומות,רק שלצערי אני מבין לאט:עברו מעל 15 שנה מהטיול הארוך שלי בדר' אמריקה עד שהצלחתי להבין מה שכבר גילית בטיול הראשון - שימושיות קודמת לגנדרנות.
אחדד נק' אחת : לדעתי בטבע פראי השילוב סכין+מסור קצת ערכי יותר ממולטי טול, כי יש פחות שימוש לפלייר ולמברגים לדוג' ויותר חשוב להב קצת יותר מסיבי מבמולטי טול.
אחדד נק' אחת : לדעתי בטבע פראי השילוב סכין+מסור קצת ערכי יותר ממולטי טול, כי יש פחות שימוש לפלייר ולמברגים לדוג' ויותר חשוב להב קצת יותר מסיבי מבמולטי טול.
- 23:16 ,21 March 2012, Wed
- Topic: סכין שטח/השרדות
- Replies: 22
- Views: 6330
Re: סכין שטח/השרדות
לדעתי הפורום מאגד אנשים שנהנים ויכולים לדבר על סכינים ברצף, על כל מימד בתחום וגם במחזוריות.
הטיעון האישי שלי לטיפוח השאלה הנדושה הוא שמאז הפעם האחרונה שחשבתי על זה עשיתי עוד ימים רבים של טיולים - ניסיון נוסף שנצבר בשימוש בסכינים.
אני חובב לדרמן מושבע ובהרבה מצבים בעבודה או במילואים הסתדרתי כ"כ טוב עם מולטי-טול גדול כך שמבחינת שימושיות אקח אותו אפילו לפני סכין גדולה.
מאחר והשאלה עסקה בטבע אז אודה שלמרות אוסף הספיידרקו הגדול שלי, בכל הטיולים שלי כיכבה אופינל מס' 8 (למרות שהבנתי לאחרונה שמס' 10 כמו של לי עדיפה).
אחרי מס' אירועים בשטח הבנתי מה ממש חשוב לפעולות קיומיות בטבע : מסור! המסור בלדרמן קצר מדי אז קניתי מסור אופינל מס' 12 ,כלי נוח (שייפתי את הידית לשיפור) וקל.
לדעתי השילוב הנכון של כלים להשרדות הוא סכין ומסור. סכין קלה וחדה עם להב 10 ס"מ (כאופינל עמידה,מורה נוחה או ספיידרקו חדה) ומסור מתקפל.
הטיעון האישי שלי לטיפוח השאלה הנדושה הוא שמאז הפעם האחרונה שחשבתי על זה עשיתי עוד ימים רבים של טיולים - ניסיון נוסף שנצבר בשימוש בסכינים.
אני חובב לדרמן מושבע ובהרבה מצבים בעבודה או במילואים הסתדרתי כ"כ טוב עם מולטי-טול גדול כך שמבחינת שימושיות אקח אותו אפילו לפני סכין גדולה.
מאחר והשאלה עסקה בטבע אז אודה שלמרות אוסף הספיידרקו הגדול שלי, בכל הטיולים שלי כיכבה אופינל מס' 8 (למרות שהבנתי לאחרונה שמס' 10 כמו של לי עדיפה).
אחרי מס' אירועים בשטח הבנתי מה ממש חשוב לפעולות קיומיות בטבע : מסור! המסור בלדרמן קצר מדי אז קניתי מסור אופינל מס' 12 ,כלי נוח (שייפתי את הידית לשיפור) וקל.
לדעתי השילוב הנכון של כלים להשרדות הוא סכין ומסור. סכין קלה וחדה עם להב 10 ס"מ (כאופינל עמידה,מורה נוחה או ספיידרקו חדה) ומסור מתקפל.
- 22:10 ,12 February 2012, Sun
- Topic: Off Topic- דיג.
- Replies: 18
- Views: 3008
Re: Off Topic- דיג.
יום מדהים בצפון היפה ודייג מקצועי ביותר,כל הכבוד!
אבל בתכל'ס הדבר הכי יפה בתמונות זה האינדורה 3 !! פשוט קלאסיקה.
אבל בתכל'ס הדבר הכי יפה בתמונות זה האינדורה 3 !! פשוט קלאסיקה.
- 21:11 ,20 October 2011, Thu
- Topic: המלצה לשני כלים
- Replies: 28
- Views: 5709
Re: המלצה לשני כלים
1. סכין קטנה - אני הולך על האופציות החוקיות של אולר ללא נעילה:ספיידרקו UKPK הזולה יחסית ,אופינל 5 שעולה מעט ושווה המון ,עם הזמן למדתי שאופינל מעולה ליום-יום וטיולים בכל הגדלים(ותודה לתומר מור).
2. סכין לעבודה יעודית -יש פה מומחים רציניים שכבר כתבו על מזמרה : פעם מצאתי, (בחיי שמצאתי) זרוקה בשטח מזמרה של רציניים.היא כ"כ חדה וחזקה שלדעתי היא יכולה לחתוך את הידיות של המזמרות בערכת הסוואה...
למילואים יש לי ספיידרקו אנדורה משוננת מפלדת ZDP 189 שאולי עלתה 400 ש"ח אבל מורידה ענפים כאילו היו מיתרים.
המשור הקטן של אופינל הוא מצויין,קל וזול.ממליץ שהפתרון בשבילך צריך לכלול חלק משונן בלהב.
סליחה מראש שאני מזלזל קצת בדרישה "סכין לגיבוי"- אני פשוט מאמין שללחימה לא נדרשת דווקא סכין גדולה מאד.
בכל מקרה אני חושב שצריך לנתח את התנועות בחיתוך הנדרש - האם נדרש לבצע חיתוך עדין ומדוייק הדורש להב חלק ארוך,האם נדרש חיתוך חומר קשה שעדיף לבצע עם להב משוננן /משור, או שמחפשים חיתוך וביקוע ע"י מכות הנפה כמו גרזן/מצ'טה.
וחובה להזכיר: כנראה ש80% מהחומר לעמדות הסוואה נחתך ע"י המשורית המעולה של לדרמן גדול כלשהו....
2. סכין לעבודה יעודית -יש פה מומחים רציניים שכבר כתבו על מזמרה : פעם מצאתי, (בחיי שמצאתי) זרוקה בשטח מזמרה של רציניים.היא כ"כ חדה וחזקה שלדעתי היא יכולה לחתוך את הידיות של המזמרות בערכת הסוואה...
למילואים יש לי ספיידרקו אנדורה משוננת מפלדת ZDP 189 שאולי עלתה 400 ש"ח אבל מורידה ענפים כאילו היו מיתרים.
המשור הקטן של אופינל הוא מצויין,קל וזול.ממליץ שהפתרון בשבילך צריך לכלול חלק משונן בלהב.
סליחה מראש שאני מזלזל קצת בדרישה "סכין לגיבוי"- אני פשוט מאמין שללחימה לא נדרשת דווקא סכין גדולה מאד.
בכל מקרה אני חושב שצריך לנתח את התנועות בחיתוך הנדרש - האם נדרש לבצע חיתוך עדין ומדוייק הדורש להב חלק ארוך,האם נדרש חיתוך חומר קשה שעדיף לבצע עם להב משוננן /משור, או שמחפשים חיתוך וביקוע ע"י מכות הנפה כמו גרזן/מצ'טה.
וחובה להזכיר: כנראה ש80% מהחומר לעמדות הסוואה נחתך ע"י המשורית המעולה של לדרמן גדול כלשהו....
- 22:04 ,19 September 2011, Mon
- Forum: פורום המומחים
- Topic: הסרת ציפוי אפוקסי מהלהב
- Replies: 19
- Views: 3814
Re: הסרת ציפוי אפוקסי מהלהב
שיפצתי מעקה באיזה מרפסת והשתמשתי במסיר צבע של חברת המרייט:חומר חזק מאוד שאחרי מריחה מכובדת וקצת זמן המתנה הצליח לגרום לשש-שבע שכבות צבע להשתחרר ולהתקלף מהברזל.שווה לנסות.
*לא לשכוח כפפות,וגם משקפיים כשאתה מבריש את החומר.
*לא לשכוח כפפות,וגם משקפיים כשאתה מבריש את החומר.
- 8:00 ,26 July 2011, Tue
- Topic: muela ORIX
- Views: 3855
השחזה
רוב המוצרים של סמית'ס עושים את העבודה היטב והם זולים.
יש לי את המשחיז ששלומי העלה את תמונתו - המוט עשה עבודה טובה על ספיידרקו דרגון פליי משוננת,אבל חייבים לעבור אח"כ עם מוטות עדינים יותר.ניתן גם לעבור עם המוט על להב חלק במקרים שצריך לתקן פגיעה בלהב.
החריצים משחיזים ברמה טובה מאד ,השתמשתי בעיקר עם המתכת הרכה של הסולט והתוצאה יצאה מרשימה.ממליץ בחום.
יש לי את המשחיז ששלומי העלה את תמונתו - המוט עשה עבודה טובה על ספיידרקו דרגון פליי משוננת,אבל חייבים לעבור אח"כ עם מוטות עדינים יותר.ניתן גם לעבור עם המוט על להב חלק במקרים שצריך לתקן פגיעה בלהב.
החריצים משחיזים ברמה טובה מאד ,השתמשתי בעיקר עם המתכת הרכה של הסולט והתוצאה יצאה מרשימה.ממליץ בחום.
- 23:49 ,19 July 2011, Tue
- Topic: בקשר ל8Cr13MoV
- Replies: 3
- Views: 1357
Re: בקשר ל8Cr13MoV
יש לי שני אולרים של בירד (המותג הסיני של ספיידרקו) עם להבים מפלדה זו (אחד עם שני להבים).בינתיים אני מרוצה - הלהב החלק הושחז יפה מאוד ולעיתים דורש רק חידוד קל לשיפור,בלהב משונן התוצאה לא מתקרבת לחדות השינון (בספיידרקו) למשל אבל מנגד עמידה למדי.
חלודה - משימוש רגיל ומהלחות ליד הים היא לא החלידה, אבל אני מסייג שעוד לא נבחנה במי-ים.
אופציה זולה וסבירה.משום מה לכל הסכינים מפלדה זו משקל רב ממקבילותיהן מהפלדות המערביות והיפניות.
יש לי גם בירד חדשה ללא שימוש,140 ש"ח,מעל גיל 18 בלבד,מעוניין שלח הודעה פרטית.
חלודה - משימוש רגיל ומהלחות ליד הים היא לא החלידה, אבל אני מסייג שעוד לא נבחנה במי-ים.
אופציה זולה וסבירה.משום מה לכל הסכינים מפלדה זו משקל רב ממקבילותיהן מהפלדות המערביות והיפניות.
יש לי גם בירד חדשה ללא שימוש,140 ש"ח,מעל גיל 18 בלבד,מעוניין שלח הודעה פרטית.
- 23:33 ,19 July 2011, Tue
- Topic: muela ORIX
- Views: 3855
Re: muela ORIX
מזל טוב! לא סתם ארוסה אלא כבר מוכיחה שהיא יודעת מה הדבר הכי חשוב לקנות בחו"ל.
העיצוב מזכיר לי שני פולדרים משובחים שקניתי בספרד (של חברת אייטור),לספרדים חנויות סכינים רציניות המכילות אלפי סכינים ומרביתן מתוצרת מקומית.לרוב הסכינים שבחנתי מספרד הפלדה יחסית גמישה - עומדת בכבוד בעבודה קשה אך יש לחדד לעיתים קרובות.
הסכין הזו נראית סכין נוחה לשימוש כללי בטבע,אישית אני מוצא את הקימור בחזית הלהב נוח מאוד למגוון חיתוכים.
כמה שניות לקח עד שהנרתיק עור היפה קיבל את עיטור העוז בצורת גומי הפעלה שחור??
העיצוב מזכיר לי שני פולדרים משובחים שקניתי בספרד (של חברת אייטור),לספרדים חנויות סכינים רציניות המכילות אלפי סכינים ומרביתן מתוצרת מקומית.לרוב הסכינים שבחנתי מספרד הפלדה יחסית גמישה - עומדת בכבוד בעבודה קשה אך יש לחדד לעיתים קרובות.
הסכין הזו נראית סכין נוחה לשימוש כללי בטבע,אישית אני מוצא את הקימור בחזית הלהב נוח מאוד למגוון חיתוכים.
כמה שניות לקח עד שהנרתיק עור היפה קיבל את עיטור העוז בצורת גומי הפעלה שחור??
- 22:39 ,17 July 2011, Sun
- Topic: חברת TEKUT
- Replies: 5
- Views: 1384
משקל
בדקתי מול הKA-BAR הטנטו הקצרה שהראת לי פעם:הלהב בKA BAR ארוך יותר בכמעט ס"מ וחצי ומשקלו 182 גרם לעומת 292 גרם בTEKUT .מצד אחד זה לא באמת כבד,מצד שני בפער ביניהם נכנסת עוד SPYDERCO ENDURA...
- 17:35 ,3 June 2011, Fri
- Topic: "הגנה עצמית" ואחזקת סכין
- Replies: 79
- Views: 41036
מאבקה של משטרת ישראל בתופעת האלימות
יש אנשים:כבר בגן הם לוקחים בכוח ונושכים, ומרביצים.ויש אנשים:אף פעם לא הלך מכות, אף פעם.
אז אתמול שוטרי מ"י, במסגרת מלחמתם בשליחים וברוכבי קטנועים בכלל מתמקמים בפינת רח' סלמה ושוקן בת"א ,ובשעה 1330 ניגשים לחבר מהסוג הרגוע, הם בודקים את רישיונותיו (הכל תקין) ואז במקום לשחררו השוטר שואל אם יש לו סכין (מה הקשר?), החבר לומד עיצוב תעשייתי ולכן כפי שמתבקש מעיסוקו יש לו קלמר גדול עם הרבה עטים, עפרונות, צבעים ואוי ואבוי סכין יפנית!!! החבר מצהיר על הסכין ונותן אותה לשוטר עם ההסבר הסביר מדוע הוא מחזיק סכין בתיק הלימודים כשהוא חוזר מהאקדמיה לעיצוב,השוטר אומר שמדובר בנשק מאחר והסכין ננעלת ולכן היא תוחרם והחבר נדרש לחתום על דף אזהרה כלשהו, הוא התקשר אלי לשאול ואמרתי לו שלדעתי השוטר לא הבין מה הקשר בין לימודי עיצוב לסכין יפנית ,ברקע שמעתי את השוטר נלחץ מהשיחה, מודיע לו שהוא מעוכב (נזכר אחרי עשר דק'=העיכוב לא חוקי), מאיים במעצר וכשהחבר הסביר לו את הסיבה להחזקת הסכין הוא דווקא הבין אבל סירב לוותר ודרש להגיע איתו לתחנה, כמובן שלחבר לא היה זמן ותחנות משטרה זה לא בשבילו אז הוא ויתר על הסכין וחתם על הטופס.
ואני שואל : למה מגייסים כאלה מטומטמים למשטרה שלא מכירים את החוק שהם אוכפים ? מה הקשר בין רוכבי אופנוע לדקירות סכין בקטטות מועדונים? ובעיקר - רק מי שאין לו מה להסתיר מודה שיש לו סכין!! מה לא רצחו עם קסדה,ובלטה,ושרוך של קפוצ'ון??
תירגע ,שתה מים.
החבר לוחם בצנחנים,מאבטח אל-על בעבר,לוחם באמנות לחימה.ולכן אני לא מבין את הפער האדיר בין הרצון של פיקוד המשטרה לצמצום אלימות להתנהלות החובבנית והמצ'וקמקת של השוטר בשטח בצהרי יום ה' -הרי אם הוא עסוק עם בחור רגיל על שטויות אז הוא לא פנוי לטפל בדברים אחרים ,נכון?
אני נושא עלי רק סכינים שאינן ננעלות , אבל זה פשוט אידיוטי כי הספיידרקו UKPK המשוננת היא לא משהו לזלזל בו...שלא לדבר על מה שאפשר לעשות עם מפתח צינורות.
אז אתמול שוטרי מ"י, במסגרת מלחמתם בשליחים וברוכבי קטנועים בכלל מתמקמים בפינת רח' סלמה ושוקן בת"א ,ובשעה 1330 ניגשים לחבר מהסוג הרגוע, הם בודקים את רישיונותיו (הכל תקין) ואז במקום לשחררו השוטר שואל אם יש לו סכין (מה הקשר?), החבר לומד עיצוב תעשייתי ולכן כפי שמתבקש מעיסוקו יש לו קלמר גדול עם הרבה עטים, עפרונות, צבעים ואוי ואבוי סכין יפנית!!! החבר מצהיר על הסכין ונותן אותה לשוטר עם ההסבר הסביר מדוע הוא מחזיק סכין בתיק הלימודים כשהוא חוזר מהאקדמיה לעיצוב,השוטר אומר שמדובר בנשק מאחר והסכין ננעלת ולכן היא תוחרם והחבר נדרש לחתום על דף אזהרה כלשהו, הוא התקשר אלי לשאול ואמרתי לו שלדעתי השוטר לא הבין מה הקשר בין לימודי עיצוב לסכין יפנית ,ברקע שמעתי את השוטר נלחץ מהשיחה, מודיע לו שהוא מעוכב (נזכר אחרי עשר דק'=העיכוב לא חוקי), מאיים במעצר וכשהחבר הסביר לו את הסיבה להחזקת הסכין הוא דווקא הבין אבל סירב לוותר ודרש להגיע איתו לתחנה, כמובן שלחבר לא היה זמן ותחנות משטרה זה לא בשבילו אז הוא ויתר על הסכין וחתם על הטופס.
ואני שואל : למה מגייסים כאלה מטומטמים למשטרה שלא מכירים את החוק שהם אוכפים ? מה הקשר בין רוכבי אופנוע לדקירות סכין בקטטות מועדונים? ובעיקר - רק מי שאין לו מה להסתיר מודה שיש לו סכין!! מה לא רצחו עם קסדה,ובלטה,ושרוך של קפוצ'ון??
תירגע ,שתה מים.
החבר לוחם בצנחנים,מאבטח אל-על בעבר,לוחם באמנות לחימה.ולכן אני לא מבין את הפער האדיר בין הרצון של פיקוד המשטרה לצמצום אלימות להתנהלות החובבנית והמצ'וקמקת של השוטר בשטח בצהרי יום ה' -הרי אם הוא עסוק עם בחור רגיל על שטויות אז הוא לא פנוי לטפל בדברים אחרים ,נכון?
אני נושא עלי רק סכינים שאינן ננעלות , אבל זה פשוט אידיוטי כי הספיידרקו UKPK המשוננת היא לא משהו לזלזל בו...שלא לדבר על מה שאפשר לעשות עם מפתח צינורות.
- 23:32 ,15 May 2011, Sun
- Topic: מחפש סכין לפתיחת ארגזים (הרבה נייר דבק וחלק דרך ארגזים ועוד)
- Replies: 9
- Views: 2455
Re: מחפש סכין לפתיחת ארגזים (הרבה נייר דבק וחלק דרך ארגזים ו
בתור חובב ליידי באג מושבע אני חושב שזה קודם כל עניין אישי של מה אני מוכן לסחוב כל היום ומידת ההתאמה למשימה, סכינים קטנות אני אוהב משוננות כי זה מה שמעניק להן יתרון על אף קוטנן,אם הקצה חלק זה די מספיק למלאכות העדינות, למשל הליידי באג החצי משוננת כמו של שלומי היא פחות מוצלחת דווקא בגלל השילוב, בסכין כזו קטנה גם לא מקבלים מספיק שיניים וגם הלהב החלק עדיין קטן.
אם אתה מחפש לא רק סכין לצרכים משתנים אקראיים אלא ממש לעבודה יומיומית כדאי שהידית תהיה יותר גדולה ונוחה לאחיזה כמו הדליקה ששלומי הזכיר (גודל אידיאלי לחצי משונן חצי חלק) ,קולד סטיל VOYAGER מדיום,קרשאו leek ,גרבר JZ OUT וכו'.
עוד רעיון לגודל קטן,לצרכי edc זו הספיידרקו דרגון פליי המשוננת שלדעתי פשוט אדירה מבחינה ארגונומית.
קיבלתי את הדרגון פליי החדשה עם להב ZDP189 חלק (פלדה שכבר הוכיחה את עצמה בדגמי דליקה ובאנדורה) בשבועיים האלה היא עבדה הרבה יותר משהיה צריך, פשוט כיף של סכין.
אם אתה מחפש לא רק סכין לצרכים משתנים אקראיים אלא ממש לעבודה יומיומית כדאי שהידית תהיה יותר גדולה ונוחה לאחיזה כמו הדליקה ששלומי הזכיר (גודל אידיאלי לחצי משונן חצי חלק) ,קולד סטיל VOYAGER מדיום,קרשאו leek ,גרבר JZ OUT וכו'.
עוד רעיון לגודל קטן,לצרכי edc זו הספיידרקו דרגון פליי המשוננת שלדעתי פשוט אדירה מבחינה ארגונומית.
קיבלתי את הדרגון פליי החדשה עם להב ZDP189 חלק (פלדה שכבר הוכיחה את עצמה בדגמי דליקה ובאנדורה) בשבועיים האלה היא עבדה הרבה יותר משהיה צריך, פשוט כיף של סכין.
- 23:23 ,1 May 2011, Sun
- Topic: נחושתית הקוצים וspayderco native
- Replies: 5
- Views: 3812
Re: נחושתית הקוצים וspayderco native
קודם כל תודה לשלומי שמכיוון שהוא רצה נייטיב אחת לטיולים אז הבנתי שגם אני צריך להפשיר ניייטיב מהאוסף לשימוש בשטח.הדגם עם להב הCPM S30V הוא אולי הספיידרקו המוצלח ביותר מבחינה ארגונומית, למרות שבמצב מקופל האולר אפילו יותר קטן מדליקה 4 :סגור 10 ס"מ, הלהב 80 מ"מ סה"כ, אורך החורפה 67 מ"מ, והיא מאפשרת לבצע עבודה בדיוק כמו סכין גדולה הרבה יותר.מהניסיון שלי איתה בשטח היא פשוט חזקה וחותכת בקלות חומרים קשים שבד"כ הייתי חושב לחתוך עם סכין משוננת (נגיד RESCUE), אפילו המצאתי תיאוריה שאני מעדיף את הפלדה הזו על הVG-10 הנפוצה במרבית סכיני ספיידרקו.אולי תוכלו להסביר.
- 8:49 ,27 April 2011, Wed
- Forum: קנייה ומכירה
- Topic: למכירה ספיידרקו
- Views: 2170
למכירה ספיידרקו דליקה 4 zdp-189
למכירה ספיידרקו דליקה 4,להב חלק מפלדת ZDP-189 ,חדש בקופסא.
הידית מFRN בצבע ירוק.הסכין מאוספי הפרטי,ללא שימוש כלל.
מצורף קישור לקטלוג ספיידרקו ,שימו לב שבניגוד לתמונה כיום מיוצר רק הדגם בעל הלהב החלק.
http://www.spyderco.com/catalog/details.php?product=285
מחיר 360 ש"ח.
המכירה לבני גיל 18 שנים ומעלה בלבד.
כל המעוניין צור קשר בהודעה פרטית.
הידית מFRN בצבע ירוק.הסכין מאוספי הפרטי,ללא שימוש כלל.
מצורף קישור לקטלוג ספיידרקו ,שימו לב שבניגוד לתמונה כיום מיוצר רק הדגם בעל הלהב החלק.
http://www.spyderco.com/catalog/details.php?product=285
מחיר 360 ש"ח.
המכירה לבני גיל 18 שנים ומעלה בלבד.
כל המעוניין צור קשר בהודעה פרטית.
- 8:28 ,26 March 2011, Sat
- Forum: שאלות ביחס למכס והתנהלות למול מוסדות המדינה
- Topic: בקשה לבעלי האתר
- Replies: 21
- Views: 3017
Re: בקשה לבעלי האתר
בעיות טכניות :
1. כרגע אין אייקון לחזרה לדף הבית מהפורום, אלא רק אייקון לחזרה לדף הראשי של הפורומים.
למשל: קראתי בהודעה על סכיני מורה, ואני רוצה להגיע לחנות, אך אין לי אפשרות-ניווט מהירה דרך דף הבית.
2. כשאני לוחץ על "פורום קניה ומכירה" מתקבלת חלונית בה אני נדרש לסיסמא על מנת להכנס לפורום זה. בעיית הכניסה שתוארה עדיין קיימת.
כל הכבוד על חידוש האתר, למדתי שכל פעם אני בהתחלה נרתע מהחידושים, ואחרי תקופה מתרגל ואוהב.
בכל מקרה העיקר זה הסינרגיה.
1. כרגע אין אייקון לחזרה לדף הבית מהפורום, אלא רק אייקון לחזרה לדף הראשי של הפורומים.
למשל: קראתי בהודעה על סכיני מורה, ואני רוצה להגיע לחנות, אך אין לי אפשרות-ניווט מהירה דרך דף הבית.
2. כשאני לוחץ על "פורום קניה ומכירה" מתקבלת חלונית בה אני נדרש לסיסמא על מנת להכנס לפורום זה. בעיית הכניסה שתוארה עדיין קיימת.
כל הכבוד על חידוש האתר, למדתי שכל פעם אני בהתחלה נרתע מהחידושים, ואחרי תקופה מתרגל ואוהב.
בכל מקרה העיקר זה הסינרגיה.
- 14:10 ,23 March 2011, Wed
- Topic: ..
- Replies: 20
- Views: 3429
Re: סוג הפלדה הטובה ביותר לסכינים
לדין : לבניית סכין יש להתחיל קודם בשלב התכנון , ולאסוף מידע ולהחליט לגבי המון שאלות, למשל כמו:מה התקציב, מה השימוש הרצוי (מטבח,ים,מחנאות,צייד וכו')מה אורך הלהב ומה אורך הידית, מה המשקל הרצוי, מה צורת הלהב, מה צורת החוד, איזה השחזה (זוית,רמת גימור וכו') ועוד ועוד ועוד, ואם תחפור בפורום תבין שיש המון פרטים ולכן קח את עצתו של רעי ותחליט מה יותר חשוב לך ומה פחות.
בכללי - עיינתי בקטלוגים של החברות המסחריות הגדולות בעולם ולמדתי במה הם משתמשים,קראתי בפורומים של אנשים שמייצרים בעצמם, אספנים, וכל מיני יפנים, הבנתי שיש כל מיני פלדות לכל מיני צרכים, וגם ראיתי פה באתר סכינים מעולות שייצרו החבר'ה מכלים פשוטים, כולל כאלו שנמצאו בשוק הפשפשים. כל אחד ומה שמתאים לו.
הרבה חברים מכינים סכינים מפצירות ברזל גדולות שיש להן פלדה די קשה (אך גם שבירה) , הכנו פעם סכין סבירה מרצועת פלדה קפיצית, יש המון אפשרויות אז צריך עוד מידע להגדיר מה טוב יותר בשבילך.
לגבי השאלה עצמה - קשה לענות באופן כללי, אבל איש חכם אמר לי שהפלדה הטובה ביותר היא זו שתחת היד - תגדיר תקציב או אמצעים וניתן לך תשובה.
* לגבי השימוש בסכינים שנקרא פנים אל פנים או לחימה מיציתי כבר את הבדיחה של האמ-16, אבל הפלדה הכי טובה לשימוש זה היא http://mazi.idf.il/5773-8137-he/IGF.aspx
ליובל : אל תדאג , ירון מכיר פלדות כמו כל אחד פה, ויודע להשחיז כמו שרק מעטים יודעים. גם אני מאז "וולברין-המקור" מנסה להשיג אדמנטיום, בינתיים הכי קרוב שהגעתי זה ZDP-189.
בכללי - עיינתי בקטלוגים של החברות המסחריות הגדולות בעולם ולמדתי במה הם משתמשים,קראתי בפורומים של אנשים שמייצרים בעצמם, אספנים, וכל מיני יפנים, הבנתי שיש כל מיני פלדות לכל מיני צרכים, וגם ראיתי פה באתר סכינים מעולות שייצרו החבר'ה מכלים פשוטים, כולל כאלו שנמצאו בשוק הפשפשים. כל אחד ומה שמתאים לו.
הרבה חברים מכינים סכינים מפצירות ברזל גדולות שיש להן פלדה די קשה (אך גם שבירה) , הכנו פעם סכין סבירה מרצועת פלדה קפיצית, יש המון אפשרויות אז צריך עוד מידע להגדיר מה טוב יותר בשבילך.
לגבי השאלה עצמה - קשה לענות באופן כללי, אבל איש חכם אמר לי שהפלדה הטובה ביותר היא זו שתחת היד - תגדיר תקציב או אמצעים וניתן לך תשובה.
* לגבי השימוש בסכינים שנקרא פנים אל פנים או לחימה מיציתי כבר את הבדיחה של האמ-16, אבל הפלדה הכי טובה לשימוש זה היא http://mazi.idf.il/5773-8137-he/IGF.aspx
ליובל : אל תדאג , ירון מכיר פלדות כמו כל אחד פה, ויודע להשחיז כמו שרק מעטים יודעים. גם אני מאז "וולברין-המקור" מנסה להשיג אדמנטיום, בינתיים הכי קרוב שהגעתי זה ZDP-189.
- 21:45 ,17 February 2011, Thu
- Topic: קנייה|סכין קומנדו שעונה על כמה דרישות.
- Replies: 14
- Views: 5903
Re: קנייה|סכין קומנדו שעונה על כמה דרישות.
לאחינו המתגייס : ביחידה שאני הייתי בה ,וזה לא מתקרב בכלל לה-יחידה כמו שייתכן שהחבר'ה של רעי היו,חתמנו על סכין פלסים מצויינת ,שדומה מאד לקא-בר ולדעתי לא השתמשתי בה יותר מדי ,ולכן איך שהיינו אדונים לאפודנו החזרנו אותה על תקן משקל מיותר,אז גם חתמנו על לדרמן שזה כמעט הדבר השימושי ביותר בעולם,לדעתי בכל יחידה מכובדת יספקו לך ציוד ממש טוב ע"פ יעוד הלחימה ואם אז תזדקק למשהו נוסף תדע כבר בדיוק מה לקנות .
אני חייב לציין שחוץ מללדרמן כל הצוות שלי פשוט היה צמוד 3 שנים לסכין יפנית או אולר אופינל(פשוט וחזק) ורק טמבל כמוני תמיד הלך עם ספיידרקו דליקה משוננת-קלה,חזקה וחותכת הכל.
ולגבי הישרדות וכל זה - חזק עם הרגליים והכי חשוב ,האביזר הזה :
http://www.colt.com/mil/M4.asp
בהצלחה,גדי.
אני חייב לציין שחוץ מללדרמן כל הצוות שלי פשוט היה צמוד 3 שנים לסכין יפנית או אולר אופינל(פשוט וחזק) ורק טמבל כמוני תמיד הלך עם ספיידרקו דליקה משוננת-קלה,חזקה וחותכת הכל.
ולגבי הישרדות וכל זה - חזק עם הרגליים והכי חשוב ,האביזר הזה :
http://www.colt.com/mil/M4.asp
בהצלחה,גדי.
- 20:58 ,17 February 2011, Thu
- Topic: שירשור החנויות והמוזיאונים הגדול
- Replies: 45
- Views: 13316
איטליה - מילנו
למי שמגיע למילנו אני ממליץ בחום על ביקור בחנות האלגנטית של G.לורנצי ברחוב מונטה נפוליאונה מס' 9 .מבחר אדיר של סכינים יפיפיות ,חוויה אמיתית,שירות נהדר של מוכרים אוהבי סכינים .
מבחינת המחירים זה תלוי :יקר ,את זה הבנתי ממה שאני מכיר(ספיידרקו,CRKT,קולד סטיל). א ב ל - זה המקום למצוא יצירות של ממש וגם סכינים סדרתיות שכבר לא ניתן להשיג.
http://www.lorenzi.it/index.html
מבחינת המחירים זה תלוי :יקר ,את זה הבנתי ממה שאני מכיר(ספיידרקו,CRKT,קולד סטיל). א ב ל - זה המקום למצוא יצירות של ממש וגם סכינים סדרתיות שכבר לא ניתן להשיג.
http://www.lorenzi.it/index.html
- 10:25 ,30 January 2011, Sun
- Topic: spyderco uk pen knife
- Views: 4091
Re: spyderco uk pen knife
אני לא עורך-דין- סה"כ הUK חוקי ,השאלה היא :איפה?
א. הUK עונה על הגדרת החוק לאולר : אורך הלהב פחות מ10 ס"מ וללא נעילה ההופכת אותו לקבוע.
ב. מי שנושא אולר לא צריך להוכיח החזקה כשרה אלא התביעה צריכה להוכיח החזקה לא-כשרה.
ג. במסמך שעומר צירף בנושא (והוא עו"ד) יש סעיף קטן המציין כי החזקת אולר תהיה כשרה חוץ מבמקומות הבאים: בית-קפה,מסעדה,פאב,מועדון,קולנוע ,איצטדיון,מוסדות חינוך וכו' וכו' וכו'
ד. יש לי כמה UK ,יש אחד שהולך איתי בתיק כמעט לכל מקום -
http://www.spyderco.com/catalog/details.php?product=475
אבל תהיה חכם ולא צודק ,גם אולר לא ייחשב חוקי או מותר בלילה במועדון וכיוצ"ב,לא ייכנס לבתי-משפט,משרדי ממשלה,מטוס וכו' אבל בסה"כ ייחשב לשימוש סביר .
בהרחבה שלחתי לך מסר פרטי.
א. הUK עונה על הגדרת החוק לאולר : אורך הלהב פחות מ10 ס"מ וללא נעילה ההופכת אותו לקבוע.
ב. מי שנושא אולר לא צריך להוכיח החזקה כשרה אלא התביעה צריכה להוכיח החזקה לא-כשרה.
ג. במסמך שעומר צירף בנושא (והוא עו"ד) יש סעיף קטן המציין כי החזקת אולר תהיה כשרה חוץ מבמקומות הבאים: בית-קפה,מסעדה,פאב,מועדון,קולנוע ,איצטדיון,מוסדות חינוך וכו' וכו' וכו'
ד. יש לי כמה UK ,יש אחד שהולך איתי בתיק כמעט לכל מקום -
http://www.spyderco.com/catalog/details.php?product=475
אבל תהיה חכם ולא צודק ,גם אולר לא ייחשב חוקי או מותר בלילה במועדון וכיוצ"ב,לא ייכנס לבתי-משפט,משרדי ממשלה,מטוס וכו' אבל בסה"כ ייחשב לשימוש סביר .
בהרחבה שלחתי לך מסר פרטי.
- 12:15 ,26 January 2011, Wed
- Topic: השוואה בין לדרמנים
- Views: 7566
Re: השוואה בין לדרמנים
לגבי הויקטורינוקס : מניסיוני כלי לשוויצרים - עבדו אצלי כ15 אולרים וכלים רב-שימושיים שלהם ,כלים איכותיים וקלים ,אבל הלהבים נשברים ולא פעם,וההשחזה הראשונית שלהם ממש עדינה (לפחות קל להשחיז) ,הרבה פעמים גיליתי שהמברגים לא ממש מתאימים לעבודה עם ברגים...בכל מקרה החברה רצינית ויש אחריות טובה.
בתחרות עם לדרמן - וויב או צ'ארג' אני מזכיר שקודם כל בדגמים האלו פתיחת הלהבים העיקריים היא ביד אחת,עם נעילת ליינר ולכן בנקודה זו הספיריט עם הפתיחה המסורבלת נשאר הרחק מאחור.
לגבי אחריות - בעבר החליפו לי את החלקים הבלויים בחדשים בלדרמן סופרטול ובלדרמן PST בלי בעיה.מאחר והדגמים האלה כבר לא מיוצרים אז היום אם אתה מגיש כלי שאינו מיוצר עם בלאי רציני אתה פשוט מקבל לדרמן מסדרה חדשה,לדעתי זה שירות מעולה!!!
אני נוסע עכשיו לבית המלאכה כי נזכרתי שיש שם סופר טול מפורק לגמרי...
בתחרות עם לדרמן - וויב או צ'ארג' אני מזכיר שקודם כל בדגמים האלו פתיחת הלהבים העיקריים היא ביד אחת,עם נעילת ליינר ולכן בנקודה זו הספיריט עם הפתיחה המסורבלת נשאר הרחק מאחור.
לגבי אחריות - בעבר החליפו לי את החלקים הבלויים בחדשים בלדרמן סופרטול ובלדרמן PST בלי בעיה.מאחר והדגמים האלה כבר לא מיוצרים אז היום אם אתה מגיש כלי שאינו מיוצר עם בלאי רציני אתה פשוט מקבל לדרמן מסדרה חדשה,לדעתי זה שירות מעולה!!!
- 15:11 ,13 January 2011, Thu
- Topic: השוואה בין לדרמנים
- Views: 7566
השוואה בין לדרמנים
תיקון קטן להבדלים שסקר יובל, ע"פ אתר חברת לדרמן: הלהב החלק ב Wave עשוי פלדת 420HC והלהב החלק בצ'ארג' TTI עשוי S30V. הלהב החלק בדגמי צ'ארג' AL וALX עשוי 154CM. לפלדות יש פה מומחים, אני אספר שקניתי לאחי לדרמן וויב כשהתגייס ב2002 ועד היום כולל שרות קרבי, טיול ארוך בחו"ל, מילואים ועבודה יומיומית, והכלי עדיין מתפקד כחדש.
ויש עוד הבדל פעוט :הצ'ארג' קל מהוויב ב7 גרם.
המלצות נוספות שלחתי לך במסר פרטי.
ויש עוד הבדל פעוט :הצ'ארג' קל מהוויב ב7 גרם.
המלצות נוספות שלחתי לך במסר פרטי.
- 9:22 ,7 January 2011, Fri
- Forum: פורום היוצרים
- Topic: הצעה לתחרות קטנה בין החברה בפורום
- Replies: 12
- Views: 2871
Re: הצעה לתחרות קטנה בין החברה בפורום
תחרות עיצוב - רעיון מעולה. אהבתי את נושא ההתמקדות בסכינים ליעוד מסויים שהציע יובל, אחרת המעצב מוציא המון אנרגיות על פיתוח הקונספט. והנושא עליו הייתי ממליץ הוא סכיני חילוץ והצלה. אפשר להרחיב את זה לכלי חילוץ בכלל וממש לראות פה פטנטים יפים.
ולגבי עיצוב המרחב בא"י - אני ממליץ על http://www.colt.com/mil/M16.asp
שתהיה שבת גשומה וטובה.
ולגבי עיצוב המרחב בא"י - אני ממליץ על http://www.colt.com/mil/M16.asp
שתהיה שבת גשומה וטובה.
- 9:13 ,7 January 2011, Fri
- Topic: ספיידרקו native
- Views: 3044
Re: ספיידרקו native
שלחתי מסר בהודעה פרטית,צור קשר.
- 19:49 ,11 December 2010, Sat
Re: ספיידרקו native
שלחתי מסר בהודעה פרטית.
- 15:02 ,1 December 2010, Wed
- Views: 2170
למכירה ספיידרקו
הקפצה.
- 14:59 ,1 December 2010, Wed
ספיידרקו native
הקפצה.עדיין למכירה.
- 15:29 ,15 August 2010, Sun
- Topic: סכין קפיצית לעבודה
- Replies: 11
- Views: 3940
Re: סכין קפיצית לעבודה
א. בנעוריי עבדתי הרבה עם קפיצית שיוצאת מלפנים ,הידית כבדה למדי,המנגנון אמין ובעל אבטחה מפתיחת טעות בכיס,הלהב מזכיר בצורתו ויכולתו להב של ויקטורינוקס בגודל בינוני,אמנם חד ונוח לעבודה אבל : צריך לחדד כל שבוע ,דק וחלש ובעל נטיה לשברים ופגיעות מחומרים קשים.
ב. מחזק את מה שנכתב לגבי סטילטו איטלקיים שנפתחים מהצד - לא כ"כ טובים לעבודה,נעילה ויציבות בינונית,בגלל המנגנון יש עודף משקל בידית , רוב הדגמים בעלי להב צר וארוך מפלדות נחותות ולכן יכולת החיתוך והשמירה על חוד נמוכות.
ג. ממליץ לך על קרשאו LEEK עם מנגנון סיוע לפתיחה עאלק - מדובר בקפיצית לכל דבר ,נעילת ליינר טובה,להב חזק בעל חדות מרשימה ,יש לי אחת שעבדה לא מעט וחוזרת לחדות מדהימה כל השחזה,מזכרוני חבר'ה בפורום המליצו עליה בעבר אך הזהירו שהליינר נשחק לאחר שימוש רב.
פרטים נוספים בנייד,גדי.
ב. מחזק את מה שנכתב לגבי סטילטו איטלקיים שנפתחים מהצד - לא כ"כ טובים לעבודה,נעילה ויציבות בינונית,בגלל המנגנון יש עודף משקל בידית , רוב הדגמים בעלי להב צר וארוך מפלדות נחותות ולכן יכולת החיתוך והשמירה על חוד נמוכות.
ג. ממליץ לך על קרשאו LEEK עם מנגנון סיוע לפתיחה עאלק - מדובר בקפיצית לכל דבר ,נעילת ליינר טובה,להב חזק בעל חדות מרשימה ,יש לי אחת שעבדה לא מעט וחוזרת לחדות מדהימה כל השחזה,מזכרוני חבר'ה בפורום המליצו עליה בעבר אך הזהירו שהליינר נשחק לאחר שימוש רב.
פרטים נוספים בנייד,גדי.
- 12:28 ,4 July 2010, Sun
- Topic: חנות המשומשים ריקה... אולי זה רומז משהו למפעילי האתר?
- Views: 4155
תשלום מדורג
הצעות :
א. האתר יהיה פתוח ללא תשלום לכל אדם סקרן.
ב. פורום קניה ומכירה יהיה פתוח לצפיה ורכישה בחינם.
ג. מוכרים : פעם ראשונה חינם ,מעבר לכך ישלמו עמלה של נגיד 10% .
ד. סוחרים : יוגדרו ע"פ התקנון הנהלת האתר לפי X מכירות בתקופת זמן מסוימת.
את המחיר ניתן לקבוע במס' מדרגות תשלום:לדוג' -מסחר רגיל 12.5% ,בינוני 15% ,גדול 20%.
ה. יוצרים : לדעתי האישית ,בתור מי שאוהב ספיידרקו אך נחשף באתר ליצירות הפאר של החבר'ה - יש לקדם את התחום ולאפשר ליוצרים למכור מעשה ידיהם ללא תשלום .
בגדול בכל כיס שנכניס אליו יד כאן נמצא ,נו אתם יודעים,משהו חד
אז ההצעות הן כמובן רק רעיונות למחשבה ולא ביקורת.
א. האתר יהיה פתוח ללא תשלום לכל אדם סקרן.
ב. פורום קניה ומכירה יהיה פתוח לצפיה ורכישה בחינם.
ג. מוכרים : פעם ראשונה חינם ,מעבר לכך ישלמו עמלה של נגיד 10% .
ד. סוחרים : יוגדרו ע"פ התקנון הנהלת האתר לפי X מכירות בתקופת זמן מסוימת.
את המחיר ניתן לקבוע במס' מדרגות תשלום:לדוג' -מסחר רגיל 12.5% ,בינוני 15% ,גדול 20%.
ה. יוצרים : לדעתי האישית ,בתור מי שאוהב ספיידרקו אך נחשף באתר ליצירות הפאר של החבר'ה - יש לקדם את התחום ולאפשר ליוצרים למכור מעשה ידיהם ללא תשלום .
בגדול בכל כיס שנכניס אליו יד כאן נמצא ,נו אתם יודעים,משהו חד
- 13:18 ,2 July 2010, Fri
- Topic: חנות המשומשים ריקה... אולי זה רומז משהו למפעילי האתר?
- Views: 4155
קצת חשבון
לדעתי להנהלת האתר זכות להחליט בענייני המכירות - הרעיון של חנות באתר יכול לעזור בתחזוקה השוטפת, רעיון יפה.
אם ניתן - ממליץ לא לקשור את נושא המסחר בחנות לענייני יד שנייה. מסכים לדברי החברים שמעלה.
העובדות : ברשותי אוסף ספיידרקו גדול ,עם הזמן יש בידי כיום 4 סכינים שאני מעוניין למכור ע"מ להשיג דגמים חדשים.
א. לחברי הפורום הייתי מוכר אותם במחיר כדאי של 300 ש"ח ומטה (רבים יודעים).
ב. דרך האתר המחיר יהיה 360 ש"ח.
ג. למבינים ברור שהאתר ירויח יותר ממני.
ד. רבים מחברי הפורום נפגשים קודם כל בזכות המכירות וההחלפות שהתנהלו, וכך פגשו סוף סוף שותפים לתחביב נידח, הוחלף ידע רב, וברור שהיכולת של תחביב להתפתח על בסיס הסיוע ההדדי שהחל בפורום גדולה יותר - היכולת הזו היא חלק מלב העניין.
ה. ייתכן שאפשר למצוא פתרון לתחרות לחנות האתר ע"י הגבלת מס' הפריטים שמשתמש יכול למכור (למשל 12 בשנה).
אישית - המחירים בחנות גבוהים מדי, ספיידרקו ליידיבאג ב200 ש"ח?? - אני אתן ב100-130 למי שמעוניין.
מהחשבון שנוצר ומהפרוצדורה, כרגע לא כדאי למכור יד-שנייה באתר, ובוודאי גם העניין של חלק מהחבר'ה קצת ירד בגלל זה.
אם ניתן - ממליץ לא לקשור את נושא המסחר בחנות לענייני יד שנייה. מסכים לדברי החברים שמעלה.
העובדות : ברשותי אוסף ספיידרקו גדול ,עם הזמן יש בידי כיום 4 סכינים שאני מעוניין למכור ע"מ להשיג דגמים חדשים.
א. לחברי הפורום הייתי מוכר אותם במחיר כדאי של 300 ש"ח ומטה (רבים יודעים).
ב. דרך האתר המחיר יהיה 360 ש"ח.
ג. למבינים ברור שהאתר ירויח יותר ממני.
ד. רבים מחברי הפורום נפגשים קודם כל בזכות המכירות וההחלפות שהתנהלו, וכך פגשו סוף סוף שותפים לתחביב נידח, הוחלף ידע רב, וברור שהיכולת של תחביב להתפתח על בסיס הסיוע ההדדי שהחל בפורום גדולה יותר - היכולת הזו היא חלק מלב העניין.
ה. ייתכן שאפשר למצוא פתרון לתחרות לחנות האתר ע"י הגבלת מס' הפריטים שמשתמש יכול למכור (למשל 12 בשנה).
אישית - המחירים בחנות גבוהים מדי, ספיידרקו ליידיבאג ב200 ש"ח?? - אני אתן ב100-130 למי שמעוניין.
מהחשבון שנוצר ומהפרוצדורה, כרגע לא כדאי למכור יד-שנייה באתר, ובוודאי גם העניין של חלק מהחבר'ה קצת ירד בגלל זה.
- 22:40 ,27 June 2010, Sun
- Topic: הבליסונג הכי נפוץ בעולם הופך לפריט-אספנים
- Views: 2815
חיפוש באתר הרשמי של HK
באתר הקלר ניתן לראות את הסכינים שיוצרו בשיתוף עם בנצ'מייד ,לתשומת לבכם הם מפנים לכתובת של האתר של BM :
http://us.hkwebshop.com/HKWeb/frameContent/10050
http://us.hkwebshop.com/HKWeb/frameContent/10050
- 22:59 ,20 June 2010, Sun
- Topic: מחפש קישור למבחן השריית סכינים במי ים, הופיע פה פעם
- Replies: 1
- Views: 1142
spyderco salt
כשאנחנו כבר עמוק בעונת הים אני מזכיר שהספיידרקו סולט 1 של אבי כבר מושרית שנתיים במי ים ,ללא כתם,וסולט סייבר שנתתי לחבר לוחם בשייטת כבר עושה מילואים .נכון שלדעתי בשימוש יומיומי של חיתוך חבלים,אזיקונים,קרטונים, סלמי אני מעדיף את הדליקה ZDP-189 שלי אבל לשימוש בספורט ימי נראה לי שH1 היא פלדה מתאימה מאוד.
- 5:37 ,26 May 2010, Wed
- Topic: spyderco delica 4 מושחרת וSALT 1
- Replies: 6
- Views: 2625
- 8:59 ,3 May 2010, Mon
- Topic: Industrial Design Research
- Replies: 14
- Views: 3361
Re: Industrial Design Research
טוב ,יפה לראות שדייג רציני תופס כמובן מאליו את הספיידרקו סולט 1 שלו .אבל ,אחת הבעיות שהיו לנו בדיג לסוגיו ,זה שהכל מחליד ומתלכלך וחלק חשוב בנושא ציוד היה ניקוי ושימון.
אבי ייצר במהלך השנים מספר פתרונות לרוב ע"ב נירוסטה(אם אמצא אשלח תמונות),שהחליפו חלקים בציוד שהחלידו - לכן לדעתי חשוב שפתרונות בתחום ישתמשו בחומרים שעמידים במים ומלח וקלים לניקוי/שימון.
כדאי ללמוד על סדרת סולט של ספיידרקו ותובנות שהגיעו אליהן בתחום :
הספיידרקו סולט ששלומי הציג -דוגמא מצויינת,כלי בגודל נכון (אנחנו לא דגים כרישים),קל,לא מחליד וקל לניקוי.לדעת אבי מעולה להורדת קשקשים.
אני מעדיף את הטאסמן עם הלהב המעוקל,בבסיס אותן תכונות אבל נוח יותר לחיתוך חבלים וחוטים .
הסולט SAVER כמו גם סדרת RESCUE הקודמת הן עם להב שקצהו מעוגל ,ללא חוד שפיצי (נקרא תצורת SHEEPFOOT) ,בין השאר שלא לחורר ציוד ימי מגומי וכפות רגליים כשהסכין נופלת בטלטלות הים.
אבי ייצר במהלך השנים מספר פתרונות לרוב ע"ב נירוסטה(אם אמצא אשלח תמונות),שהחליפו חלקים בציוד שהחלידו - לכן לדעתי חשוב שפתרונות בתחום ישתמשו בחומרים שעמידים במים ומלח וקלים לניקוי/שימון.
כדאי ללמוד על סדרת סולט של ספיידרקו ותובנות שהגיעו אליהן בתחום :
הספיידרקו סולט ששלומי הציג -דוגמא מצויינת,כלי בגודל נכון (אנחנו לא דגים כרישים),קל,לא מחליד וקל לניקוי.לדעת אבי מעולה להורדת קשקשים.
אני מעדיף את הטאסמן עם הלהב המעוקל,בבסיס אותן תכונות אבל נוח יותר לחיתוך חבלים וחוטים .
הסולט SAVER כמו גם סדרת RESCUE הקודמת הן עם להב שקצהו מעוגל ,ללא חוד שפיצי (נקרא תצורת SHEEPFOOT) ,בין השאר שלא לחורר ציוד ימי מגומי וכפות רגליים כשהסכין נופלת בטלטלות הים.
- 16:42 ,30 April 2010, Fri
ספיידרקו native
המודעה עודכנה.
- 8:29 ,24 April 2010, Sat
Re: spyderco endura 4
עודכן
- 14:13 ,13 April 2010, Tue
- Topic: KA-BAR וסכיני טאנטו-בקשה לייעוץ\המלצה
- Replies: 12
- Views: 4472
Re: KA-BAR וסכיני טאנטו-בקשה לייעוץ\המלצה
בודו - האם התכוונת לטנטו של ספיידרקו? עיצב bob lum ,אחת הסכינים המדהימות בעיני,אינה מיוצרת כיום אך עם קצת מאמץ ניתן להשיג במחיר זעום של 350$ בערך- לא בתקציב של הKA-BAR בכל מקרה.
מעיין - לדעתי הKA-BAR מעט גסה מבחינת חומרים וגמר (הטאץ' הסיני?) ,בתכל'ס נראה לי שמדובר על הסכין פלסים השחורה שלהם שיש להרבה מהחברה באתר,רק עם להב טנטו.
לגבי הרעיון של CRKT ,לדעתי חברה שמוצריה הרבה יותר מרשימים באיכותם ,אולי דגם Hissatsu זה מה שבודו התכוון ?
http://www.crkt.com/Hissatsu
ראיתי לא מזמן את ה http://www.crkt.com/Elishewitz-FTWS-Tac ... ytelSheath
ללא ספק חברה איכותית ביותר ,לדעתי ניתן להשיג מוצריהם דרך היבואן שפעיל באתר.
מעיין - לדעתי הKA-BAR מעט גסה מבחינת חומרים וגמר (הטאץ' הסיני?) ,בתכל'ס נראה לי שמדובר על הסכין פלסים השחורה שלהם שיש להרבה מהחברה באתר,רק עם להב טנטו.
לגבי הרעיון של CRKT ,לדעתי חברה שמוצריה הרבה יותר מרשימים באיכותם ,אולי דגם Hissatsu זה מה שבודו התכוון ?
http://www.crkt.com/Hissatsu
ראיתי לא מזמן את ה http://www.crkt.com/Elishewitz-FTWS-Tac ... ytelSheath
ללא ספק חברה איכותית ביותר ,לדעתי ניתן להשיג מוצריהם דרך היבואן שפעיל באתר.
- 12:25 ,18 March 2010, Thu
עדכון
המודעה עודכנה.
- 21:10 ,4 March 2010, Thu
- 0:22 ,18 February 2010, Thu
- Topic: המלצה לסכין מתקפלת קשוחה
- Replies: 31
- Views: 9132
spyderco militery
סכין חזקה..?? יותר חשוב יד מיומנת.לדעתי אם PESEL נותן עצה ,כדאי לשמוע.
אני מציע גם להתייחס לספיידרקו מיליטרי.מתקפלת רצינית שהפלדה שלה אהובה עלי.
http://www.spyderco.com/catalog/details.php?product=19
מניסיון אני יכול להגיד שהספיידרקו אנדורה 4 -עם הלוחיות מתכת בידית(מתחת לFRN ) היא סכין די חזקה.
לא יודע מה קרה ללדרמן (יובל הסביר זאת יפה בסקירה באתר)- השירות אולי נוח אבל הלהבים שלהם דורשים טיפול תדיר ,מדי.
אני מציע גם להתייחס לספיידרקו מיליטרי.מתקפלת רצינית שהפלדה שלה אהובה עלי.
http://www.spyderco.com/catalog/details.php?product=19
מניסיון אני יכול להגיד שהספיידרקו אנדורה 4 -עם הלוחיות מתכת בידית(מתחת לFRN ) היא סכין די חזקה.
לא יודע מה קרה ללדרמן (יובל הסביר זאת יפה בסקירה באתר)- השירות אולי נוח אבל הלהבים שלהם דורשים טיפול תדיר ,מדי.
- 6:16 ,15 February 2010, Mon
- Views: 1031
עדכון מודעה
המודעה עודכנה.
- 0:19 ,6 February 2010, Sat
- Topic: סכין משור השרדותי
- Views: 2603
ללא ידית?!
למתפרץ לדלת פתוחה אומרים ברוך הבא.בשבוע האחרון התעסקתי בעניין דומה ,הגיעה אלי מסורית של לדרמן סופר טול שפורק ונראה מעניין לייצר כלי על בסיסו:להשחיז את גב הלהב,לשלב עם מסור מתכת,לחדד את הקצה וכו' ,הגעתי למסקנה שטרם השקעה כדאי לפתח את נושא הידית כי למרות שמדובר במסור טוב- ללא ידית מינימלית יעילותו יורדת .
א. לא הבנתי איך בדיוק הידית של המסור של מוטי ?(מעבר להתאמה למשיכה).
ב. מחפש רעיונות לידית ,מדובר על משהו דק וחזק,או פטנט כלשהו (חשבתי לרתך טבעת לבסיס הלהב).
רעיון מסור המתכת משולב לכלי חילוץ הוא רעיון טוב ומעבר לכלי הטוב שמוטי מצא במחיר מוגזם (יכולת להוריד קצת ,הרי זה שוק הפשפשים) לא ראיתי שהוא נפוץ בכלים ידניים קטנים.(מוזר,הרי בכל סדנה יש איזה 10 מסורים גדולים).מישהו מכיר?
בהצלחה עם הסרת האזיקים,חבר.אפשר גם עם קאטר או מפתח...
א. לא הבנתי איך בדיוק הידית של המסור של מוטי ?(מעבר להתאמה למשיכה).
ב. מחפש רעיונות לידית ,מדובר על משהו דק וחזק,או פטנט כלשהו (חשבתי לרתך טבעת לבסיס הלהב).
רעיון מסור המתכת משולב לכלי חילוץ הוא רעיון טוב ומעבר לכלי הטוב שמוטי מצא במחיר מוגזם (יכולת להוריד קצת ,הרי זה שוק הפשפשים) לא ראיתי שהוא נפוץ בכלים ידניים קטנים.(מוזר,הרי בכל סדנה יש איזה 10 מסורים גדולים).מישהו מכיר?
בהצלחה עם הסרת האזיקים,חבר.אפשר גם עם קאטר או מפתח...
- 10:39 ,3 February 2010, Wed
- Topic: לגבי nimravus cub ii BK147 - שינוי כיוון או רכישה
- Replies: 13
- Views: 6240
Re: לגבי nimravus cub ii BK147 - שינוי כיוון או רכישה
שלחתי לך מסר פרטי.
- 0:44 ,3 February 2010, Wed
- Topic: למכירה spyderco delica 4
- Replies: 8
- Views: 5235
מושחרת spyderco delica 4
המודעה עודכנה.
- 11:11 ,31 January 2010, Sun
- Topic: A Folding Axe Designed by Me
- Replies: 15
- Views: 4519
עבודה יפה!
קודם כל ברכות - רמת תכנון וגימור גבוהות,משדר מוצר קיים ויוקרתי.
בגלל שאני לא ממש איש היי-טק אז עם גרזנים עבדתי לא פעם ,הארות:
1. ראיתי לא פעם ראשי גרזן מתעופפים מכל מיני סיבות ,כולל גזירת ברגי חיבור ,הייתי מציע לשלב ציר מרכזי מסיבי שבכל מקרה ימנע ניתוק הראש מהידית.
2. החלק האחורי של גרזן רחב לצורך שימוש במשקל לתנופה וחיזוק הלהב,ייתכן וכדאי לעבות את החלק האחורי לקבלת המשקל ובעיקר למניעת עיקום,כיפוף לאחד הצדדים (כשמשתמשים בגרזל כלום או איזמל).
3. אני אוהב שלאחת מפינות הלהב יש זוית חדה המסייעת לחירוץ/סידוק - לשיקולך.
מקווה לראות מוצרים בעיצובך בתערוכה הבאה.
בגלל שאני לא ממש איש היי-טק אז עם גרזנים עבדתי לא פעם ,הארות:
1. ראיתי לא פעם ראשי גרזן מתעופפים מכל מיני סיבות ,כולל גזירת ברגי חיבור ,הייתי מציע לשלב ציר מרכזי מסיבי שבכל מקרה ימנע ניתוק הראש מהידית.
2. החלק האחורי של גרזן רחב לצורך שימוש במשקל לתנופה וחיזוק הלהב,ייתכן וכדאי לעבות את החלק האחורי לקבלת המשקל ובעיקר למניעת עיקום,כיפוף לאחד הצדדים (כשמשתמשים בגרזל כלום או איזמל).
3. אני אוהב שלאחת מפינות הלהב יש זוית חדה המסייעת לחירוץ/סידוק - לשיקולך.
מקווה לראות מוצרים בעיצובך בתערוכה הבאה.
- 23:14 ,29 January 2010, Fri
- Topic: למכירה spyderco delica 4
- Replies: 8
- Views: 5235
- 23:55 ,20 January 2010, Wed
ספיידרקו native
עודכן
- 9:49 ,13 January 2010, Wed
- Topic: ספיידרקו LADYBUG HAWKBILL
- Views: 1078
הקפצה
יש לציין שמדובר ב18 גרם - ועוצמת חיתוך גדולה בהרבה מגודלו .מושלם למחזיק מפתחות.
- 1:06 ,11 January 2010, Mon
- Topic: ספיידרקו LADYBUG HAWKBILL
- Views: 1078
ספיידרקו LADYBUG HAWKBILL
פריט חדש בסדרת LADYBUG ,בעל להב משונן מעוקל מפלדת VG-10 .
http://www.spyderco.com/catalog/details.php?product=441
מחיר 160 ש"ח.
מכירה מעל גיל 18 בלבד.
כל המעוניין צור קשר במסר פרטי.
http://www.spyderco.com/catalog/details.php?product=441
מחיר 160 ש"ח.
מכירה מעל גיל 18 בלבד.
כל המעוניין צור קשר במסר פרטי.